Wednesday, November 27, 2013

Yhteiskuntakriitikko Seppo Lehto: Hallitus ajaa suomalaisia yhä ahtaammalle uudella autoverotuksen tavalla, millä aiotaan jatkossa lypsää kansa kuivaksi: "Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen sanoo, että pahin uhkakuva on se, että viranomaiset rupeavat rahalla valvomaan autoilijoiden ajoaikoja"

Yhteiskuntakriitikko Seppo Lehto: Hallitus ajaa suomalaisia yhä ahtaammalle uudella autoverotuksen tavalla, millä aiotaan jatkossa lypsää kansa kuivaksi:

Vastustakaamme autoverotuksen satelliittivalvontaan perustuvaa järjestelmää nyt kun se vielä on mahdollista

Autoilusta on tulossa uusi hallituksen ja eduskunnan suomalaisia vielä syrjimpi ase maahanmuuton ja islamin lisäksi?

On aika nousta vastarintaan. Vastustakaa eri lehdissä esiintuotua autoverotuksen uudistusta. Jorma Ollilla osallistui ensin Nokian kännykkäteollisuuden ajamiseen Microsoftin syliin, seuraavaksi on tarkoitus ajaa suomalaiset polkupyörän tarakalle tai passivoitumaan pirtteihinsä riistämällä autoilu vain pienen piirin harrasteluksi, joilla on mahdollisuus laittaa ko. menot yrityksen piikkiin.

Hulluus etenee ja ihmisoikeudet kaventuvat maahanmuuttajien määrän kasvatuksen, islamisaatioistamisemme ja kasvavan byrokratian, sekä autoverotuksen uusin muodoin, niin että vain yrityksen piikkiin tai tosi rikkailla on varaa enää autoilla

Yhteiskuntakriitikko Seppo Lehto

On syytä olla huolissaan, mutta on syytä toimia ajoissa ennaltaehkäisten kusetuksemme, eikö vain?---------
Viite / Lainaus:


Talouselämä-lehti

Matti Kankare, 26.11.2013, 18:35

Jääkö mökkimatka väliin, jos ajokilometri maksaa 10 euroa - Satelliittivalvonta voi tehdä siitä totta

Autoveron mahdollinen vaihto satelliittivalvontaan perustuvaan kilometriperusteiseen tieverotukseen voi oikeasti tuoda valtavia muutoksia yksityisautoilijoiden ajamiseen.
Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen sanoo, että pahin uhkakuva on se, että viranomaiset rupeavat rahalla valvomaan autoilijoiden ajoaikoja.
”Joukkoliikenteessä niin junissa, linja-autoissa kuin lentokoneissa on ”isoveli” aina valvomassa. Joukkoliikenne kulkeminen on määritelty aikatauluissa, mutta yksityisautoilijat ovat voineet toimia villinä ja vapaina.”
”Satelliittivalvonta antaisi mahdollisuuden tämän muuttamiseen. Jos esimerkiksi ruuhka-ajat määritellään kalleimmaksi ajoajaksi, niin köyhimmät autoilijat voidaan tällä tavoin saada pois liikenteestä. Hinta voidaan panna hyvinkin niin korkeaksi, että vain varakkaammilla autoilijoille on tällaisessa tilanteessa mahdollisuus ajaa. Olisiko tämä oikeudenmukaista?”

Mökkiliikenneslotit tulevat?

Käytännön esimerkin Nieminen heittää perinteisestä mökkiliikenteestä. Ajaminen maksaa eniten perjantai- ja sunnuntai-iltaisin niin sanottuna ruuhka-aikana.
”Jokainen joutuisi tällaisessa tilanteessa miettimään lähteäkö mökille perjantai-illan sijaan yöllä tai seuraavana aamuna. Ja sunnuntaina asia olisi taas edessä.”
Tuntuuko Niemisen ajatukset yksityisautoilijoiden slottivuoroista utopistisilta? Varmasti, mutta asiaa kannattaa pohtia vakavasti, koska Shellin hallituksen puheenjohtajan Jorma Ollilan liikennetyöryhmän loppuraportti julkaistaan muutaman viikon päästä joulukuun puolivälissä.
Ollilan työryhmän visiot isoveli valvoo periaatteella toimivasta järjestelmästä luo mahdollisuuden rahastaa ja valvoa kaikkia Suomen 3,5 miljoonaa ajoneuvoa. Ajamisen hinnan muuttaminen siten, että osa vuorokaudesta tehdään kaikille kalliiksi ajaa, on aivan mahdollista.
”Ja hinta määritellään siksi, miksi kukin poliittinen päättäjä sen voi haluaa määrätä”, Nieminen sanoo Talouselämälle.
Juristiksi koulutettu Nieminen on erittäin huolissaan autoilijoiden yksilönsuojasta, koska Ollilan työryhmä ei ole puhunut siitä käytännössä mitään.
”Ketä sitten kiinnostaa, missä yksilöt liikkuvat? Useita toimijoita. Poliiseja, verottajaa, tullia, liikenteen ohjausta, työnantajia, perheitä, rikollisia, kaupallisia toimijoita. Millä estetään tietojen väärinkäyttö, kun esimerkiksi Myllylän tietoja kävi urkkimassa kymmeniä poliiseja.”

Hallitus haluaa vähentää autolla ajoa, haluaako kansa?

Ollilan työryhmän loppuraportti valmistuu 16. joulukuuta.
Satelliittipohjaista järjestelmää on kritisoitu jatkuvasti siitä, että järjestelmän hinnasta ei ole kerrottu mitään ja kritiikkiä on yritetty vaimentaa sillä, että hinta on toisarvoinen asia. Sitähän se ei todellisuudessa ole.
”Kaikessa tässä ”kehitystyössä” on jäänyt vähälle huomiolle se, että hallituksen uuden liikennepolitiikan tavoitteena on liikennemäärien vähentäminen. Ei siis kasvun vähentäminen, vaan saada liikennesuoritteet pitkien etäisyyksien Suomessa vähenemään. Kun hinta nostetaan tarpeeksi korkeaksi, niin siinä varmaan onnistutaankin ja elinkeinoista varmasti matkailuyrittäjät kiittävät hanketta Lapissa erityisesti”, Nieminen karrikoi.
Lähde: Talouselämä
-------------

HELVETTI EMME KAI ALISTU JATKUVAAN MIELIVALTAAN BYROKRATIAHELVETIN TAHOLTA. MAAHANMUUTOSTA JA ISLAMISAATIOSTA EI OLE JÄRJESTETTY KANSANÄÄNESTYSTÄ SVEITSIN TAPAAN JA ILMEISESTI TÄMÄKIN UUSI AUTOVEROTUKSESTA AIOTAAN LEIPOA KANSALTA KYSYMÄTTÄ SISÄÄN. NYT ON MUUTOSVASTARINNAN PAIKKA. TOIMIKAA!


Tamperelainen vaikuttaja Seppo Lehto vetoaa, että nyt mahdollisimman moni vaikuttaisi eduskuntaan ja vaatisi kansanedustajia ajamaan tämän hulluuden nurin.


-----
http://tamperelainen-vaikuttaja.blogspot.fi/
---------

No comments: